24 Ağustos 2012 Cuma

İnceleme: Kinston DataTraveler Ultimate 3.0 G2 | High-Speed


    Adamlar yine yapmış. USB 3.0 ile ilgili mevzuyu bir önceki yazımız olan WD 500 GB incelemesinde yapmıştık. İşte buda iyice zıpır ve tombik bi cihaz  görüyorsunuz. 16Gbyte saklarım, 100Mbyte/s okurum 70 Mbyte/s yazarım diyor. Doğru mu söylüyor? 


     Sonuna kadar doğru söylüyor. Fazlası var eksiği yok diyelim. Hemen özelliklere geçelim








Kutu zaten küçük. İçerikde belli. Çıkan diğer parçalar ise, kullanım kılavuzu ve taşıma ipi.









.
        Cihazımız biraz tombik...

      Her zamanki gibi kapağı hep yanlış takmaya çalışıyorum ve girmiyor. Kapak sadece tek bir şekilde tam oturuyor. Kapağı takarken yöne dikkat etmek gerekiyor. Malzemesi güzel, kapağı takarken kırılması çok zor ama yanlış takmaya çalışmak zaman kaybettiriyor :)
 

     Taşıma ipinin fotosunu çekmeyi unuttum. Aslında kutuya öyle bir saklamışlar ki, kutuyu çöpe atmak yerine ortalığa attığım için 2 gün sonra ipi farketme imkanım oldu. Çoğu kişi bilmeden kutuyla birlikte çöpe atıyordur. İp dediğim de, anahtarlığa takmak için kullanılan ip.
 

      Bir klasik olduğu üzere, kapağı çıkartıp arkasına takabiliyorsunuz. Böylece kaybetme riski azalıyor.

     USB 2.0 performansı 30Mbyte yazma 30Mbyte okuma  olarak geçiyor ama genelde 25 ile 30 arası dalgalanıyor. Ama USB 3.0 performansı tam bir canavar. 70 Mbyte yazma ve 100 Mbyte okuma yazıyor ve sonuna kadar hakkını veriyor. Hatta emin olmak için bu satırları yazmadan hemen önce yine bir test ettim . Bir dosya kopayalama işlemi yaptım.
  • 2Gbyte lık tek dosya üzerinde yazma hızı 90 Mbyte/s altına düşmedi 95Mbyte/s  üstüne çıkmadı.
  • Yine aynı dosyada okuma hızı  125 Mbyte/s altına düşmedi 135 Mbyte/s seviyelerine çıkıp durdu.
     Tabi boyutu ufak ve sayısı fazla dosyalarda bu değerler çok az da olsa düşecektir. Ama dosyaların gözünüzün önünden çok hızlı bir şekilde aktığı gerçeği değişmiyor. :) Film şeridi gibi gidiyor hepsi. 

     Diğer özelliklere de bakalım. Öncelikle çalışma sıcaklığı:
  • Çalışırken en düşük 0 derece, en yüksek 60 derece.
  • Takılı değilken, en düşük -4 derece, en yükek 85 derece (nerdeyse virüsler ölsün diye suda kaynatabilcez)
Boyutlar                 : 73.70mm x 22.20mm x 16.10mm
Garanti                   : Yurtdışında 5 yıl (kaliteli olduğu buradan belli) - Türkiye'de genelde 2 yıl.
Diğer Kapasiteler : Aynı modelin 32Gbyte ve 64Gbyte kapasiteli olanları var.  64Gbyte lık modelin  yurtdışındaki resmi fiyatı 213 dolar.Abbowwww.... ben almıyım, alana da hayırlı olsun :) Cepte pırlanta taşımak gibi.

Sonuç: Hızlı bir USB 2.0 belleğe vereceğiniz paraya biraz daha kıyın alın böyle bir zıpır. Neden mi? tabiki zaman, zaman ve yine zaman. Şahsen her türlü disk türünü kullanmış biri olarak bana çok sempatik gelen nadir cihazlardan. Klişe bir şey mi söylesem acaba. Adaya giderken alacağım 3 şeyden biri bu olur mu acaba? :)) Hadi sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder