7 Şubat 2014 Cuma

IT : Windows 7 de başlat çubuğundaki içeriği düzenlemek


     Merhabalar, siz de benim gibi başlat çubuğundaki yerleşimin düzeni konusunda takıntılı mısınız?... Hayır mı? O zaman çekin gidin bu sayfadan :)Neyse geyiği bırakıp işimize bakalım. Windows 7 de başlat ikonuna tıkladığımızda alttaki gibi bir görüntü oluşur.
        Burada "Tüm programlar" yazan yere sağ tuşla tıkladığımızda bir menü geliyor.

Not: Kırmızı yerlerin olduğu kısımlar sansürlü alanlar ama yanlış anlaşılmasın; işyeri ve kimlik bilgilerimi ifşa ettiği için boyadım(daha düzgün boyanabilirdi ama resim yapmayı pek sevmem) :) Önemsemeyiniz.





     İşte burada tüm kullanıcıları açı tıklıyoruz ve ta ta taaaaam! Bir klasör açılıyor. Orada "Programlar" yazan yer, aslında başlat menüsünde tüm programlar yazan yere denk geliyor. İçine girdiğimizde ise başlat menüsündeki herşeyin klasör ve kısayol olarak karşılığını görüyoruz. Burayı nasıl düzenlerseniz başlat menüsü öyle düzenlenir. Kendi bilgisayarımı düzenlemiştim. Hemen örnek olsun diye bir kaç ekran görüntüsü koyalım.




Gerisi sizin düzeninize kalmış. Hadi sağlıcakla kalın. Bazı ekran görüntülerinin üzerine tıklayınca büyüyor. Daha ayrıntılı bakmak isterseniz, bi zahmet tık yaparsınız artık :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder